April update - salesnieuws van individuele games: Monster Hunter, Cyberpunk, Hyrule Warriors en meer

Door JackAvery op maandag 3 mei 2021 12:44 - Reacties (0)
Categorie: Financiëel/Sales, Views: 1.491

Niet elke post in deze ‘blog’ hoeft in diep detail te gaan, dus het leek me leuk om even het ‘sales’ nieuws van de afgelopen maand op een rijtje te zetten:

Koei Tecmo
Naar aanleiding van hun jaarresultaten deelde Koei Tecmo best wat cijfers. Om te beginnen heeft Persona 5 Strikers de mijlpaal van 1.3 miljoen sales wereldwijd op PC, Switch en PS4 bereikt. De westerse release van Strikers was 23 februari 2021, een jaar nadat het spel in de Japanse schappen belandde, en heeft de game geen windeieren gelegd: in de meest recente Aziatische cijfers voor P5S gaf Atlus aan dat het spel in juli 2020 480.000 exemplaren had verkocht.

Persona 5 Strikers was echter niet de enige ‘Warriors’ titel die aandacht kreeg in april: Koei Tecmo kondigde ook aan dat Hyrule Warriors: Age of Calamity met 3.7 miljoen exemplaren de best verkochte Warriors/Musou game ooit is. Hiermee stoot de game Dynasty Warriors 4 van de troon en levert de samenwerking met Nintendo één van de beste sales resultaten uit de geschiedenis van Koei Tecmo op.Verder liet Koei Tecmo ook weten dat er nu al 360.000 units van Atelier Ryza 2 verscheept zijn – een zeer sterk resultaat voor de serie – en dat er van Nioh sinds de launch in 2017 nu 2 miljoen exemplaren verkocht werden. De twee Ryza games hebben cumulatief meer dan 1 miljoen units bereikt, de Nioh serie zit wereldwijd nu aan 5 miljoen copies.

Monster Hunter Rise
Ook Capcom meldt sterke resultaten van het nieuwe saleskanon Monster Hunter Rise, waarvan op ongeveer één maand tijd maar liefst zes miljoen exemplaren verscheept zijn. Het is Hiermee de snelst verkopende Monster Hunter SKU ooit en de tweede snelst verkopende Monster Hunter game na Monster Hunter World. Het spel is ook goed op weg de bestverkopende ‘single platform’ titel in de catalogus van Capcom te worden – die eer behoort voorlopig nog aan de SNES release van Street Fighter II (6.3 miljoen exemplaren).

Minecraft
Uit de financiële Q&A van Microsoft zijn we te weten gekomen dat Minecraft nog steeds blijft groeien: Microsoft meldt dat er nu 140 miljoen monthly active users zijn, een stijging van 30% ten opzichte van een jaar geleden. Ter vergelijking: online PC platform Steam bereikte in 2020 een MAU van 120 miljoen gebruikers. Verder kwamen we te weten dat er al 300 miljoen dollar verdiend werd door ‘Minecraft Creators’ die mods verkopen in de in-game store.CD Project Red
CD Project Red gaf een update van hoe het met de verkoop van hun games gesteld was tijdens het verslag van hun boekjaar. Om te beginnen met The Witcher 3: na het launch jaar (2015) zijn er nog nooit zoveel units van het spel in één jaar tijd verkocht. De game is nu ruwweg 34.4 miljoen keer over de (voornamelijk virtuele) toonbank gegaan. Opmerkelijk is dat er van de late Switch port ondertussen al ongeveer 1.4 miljoen exemplaren verkocht zijn – goed nieuws voor CDPR gezien deze port momenteel aan een veel hogere prijs verkocht wordt dan de recente sales op andere platformen. De meeste exemplaren van Witcher 3 zijn met afstand bij PC gamers belandt.

Over Cyberpunk 2077 had CDPR te melden dat er tot en met eind 2020 13.7 miljoen units verkocht werden. Deze cijfers suggereren dat het gros van de sales voor de kerstperiode zijn gebeurd, en dat verkopen van het spel daarna mogelijk serieus vertraagden. 73% van de verkopen gebeurden digitaal. De platform split schat men als volgt: 56% op PC, 28% op PS4 en 17% op Xbox One.En verder...
Nog een paar updates van kleinere publishers:
  • De coöperatieve game It Takes Two werd op een maand tijd 1 miljoen keer gekocht. Hoewel dit mooie cijfers zijn, lijken de sales iets langzamer te lopen dan bij Hazelight Studios’ vorige game, A Way Out (1 miljoen units op twee weken).
  • Publisher 11bit Studios meldt dat de survival builder Frostpunk de mijlpaal van drie miljoen sales bereikt heeft op drie jaar tijd – een mooie ‘sales tail’ dus. Meer dan de helft van deze verkopen gebeurden namelijk tijdens jaar twee en drie, waarbij de voortdurende updates van de ontwikkelaar duidelijk geholpen hebben. Deze cult hit lanceerde in 2018 en heeft ondertussen ook o.a. een boardgame gekregen.
  • Indie release Spiritfarer tenslotte verkocht meer dan een half miljoen games sinds zijn release in augustus 2020 – een duidelijk succes voor Thunder Lotus Games die hiervoor ook Jotun en Sundered ontwikkelden.
Om af te sluiten deel ik de eerste indicaties van de releases van vorige week al. Gamesindustry.biz deelde gisteren in hun wekelijkse analyse van de Britse top 10 retail sales mee dat New Pokémon Snap vorige week met afstand op #1 belandde. De nummer twee in de lijst was PS5 exclusive Returnal. De langverwachte sequel werd in het Verenigd Koninkrijk de derde grootste Switch launch van het kalenderjaar, na Super Mario 3D World en Monster Hunter Rise, en slaagde erin om met meer dan 4 keer de cijfers van het origineel op de Nintendo 64 te openen. Dit betekent dat zonder digitale sales New Pokémon Snap al minstens 26.000 keer over de Britse toonbanken is gegaan. Later deze week zullen we ook de Japanse lanceercijfers te weten te komen.

Over de resutaten van Returnal, de AAA roguelike van Housemarquee, was GamesIndustry analist Christopher Dring minder enthousiast:
I am interested to see how PS5 downloads are performing. Returnal’s UK physical sales are low even by my modest expectations. But obviously digital is the bigger indicator (we’ll know later in the week). Difficult not to blame the £70 price
(Bron: Twitter, 2 mei)

Via Eurogamer weten we ondertussen dat Returnal fysiek ongeveer een derde van New Pokémon Snap verkocht in de UK, wat op iets meer dan 8600 exemplaren neerkomt.Zoals je ziet was er best veel sales nieuws de afgelopen maand. Hopelijk zat er iets interessants of verrassends tussen, en laat vooral iets weten als je hier vaker een update over wilt zien of als er iets beter kan.

Later deze week volgt er hopelijk nog een artikel wanneer Nintendo hun jaarcijfers publiceren.

Volgende: Nintendo breekt winstrecord in jaar met bijna 29 miljoen verscheepte consoles: FY2020-21 resultaten 06-05 Nintendo breekt winstrecord in jaar met bijna 29 miljoen verscheepte consoles: FY2020-21 resultaten
Volgende: Financiële resultaten: PlayStation sluit fiscale jaar af met recordomzet 28-04 Financiële resultaten: PlayStation sluit fiscale jaar af met recordomzet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.